+306 98117 2700

За нас

Depositphotos_5896747_original.png

Нашата история

1912
1932
1952
1980
2020
2021
Андрейс Понтикакис създава фабрика за зехтин до наследствената си маслинова гора на о. Крит. Произвежда зехтин по домашна технология с мачкане на маслините.
Ръчният метод на цедене на маслините са заменя с механичен метод. Фабриката на Адрейс е оборудвана с най-високотехнологичните за времето си машини.
Фирмата продължава да се разраства и вече има нов собственик –един от синовете на Андреас- Георгиус.
Компанията вече произвежда био зехтин, получавайки сертификат. Започват да се произвеждат и салатени миксове
Фирмата се превръща в един от най-доверените производители на зехтин в Гърция. Името и е символ на качество, което е приоритет пред количеството, което се запазва и до наши дни.
Фирмата вече има значителен пазарен дял в Германия, Македония и Румъния. Следва българския пазар.

1912
1932
1952
1980
2000

Здравословни и неустоимо вкусни, маслините имат изключителни ползи за здравето!

Традиция, опит и страст, пренесени през вековете…

Казвам се Андреас Понтикакис и съм горд потомък на фамилия, занимаваща се със зехтинопрозводство.

Компанията за производство и продажба на висококачествени маслини  и зехтин e семеен бизнес, датиращ от повече от век.

Всичко започва в края на XIX век от прадядо ми, който живеел с многобройното си семейство в планинското селце в Ахладес, в района, наречен Керамия в Ханя, Крит.

Той eмигрира в САЩ през тези трудни години, където работил здраво и успява да спести завидна сума пари. След няколко години се връща се в Крит и създава мелница за пресоване на маслини, която в сравнение с днешната технология изглежда толкова примитивно, че сякаш е излязла от Каменната ера.

Прадядо ми започва  да работи със синовете си, моите дядовци,  придавайки стойност на маслиненото дърво сякаш е златна жила. Следващото поколение продължава непрекъснато да развива производството на зехтин, което се разгръща и  разширява в Атина. Освен производство на зехтин, компанията се занимава и с търговия със зехтин, маслини и вино.

Аз съм представител на третото поколение. То продължава дейността на фирмата в Солун, опитвайки се да запази традицията и в същото време да следва новите нужди и условията на съвременния начин на живот.

SUNNY OLIVES е компания, създадена, да произвежда и предлага най-доброто на пазара – висококачествен зехтин и маслини за консумация като продължава традицията на семейството, натрупаните знания и дългогодишен фамилен опит.

Нашата мисия

От самото си създаване компанията се е стремяла да извлича най-ценните, здравословни и полезни за организма съставки от плода на маслината.

Затова екстра върджин зехтинът, който произвеждаме е 100% студено пресован и натурален, и компромиси с тези стандартни на качество няма да има, въпреки непрекъснато променящите се пазарни условия.

Естра върджин зехтинът е лекарство, естествен имуностимулант и антиокидант, благодарение на който дедите ми са живеели в цветущо здраве до дълбока старост. Нашата мисия е да покажем това на света и да превърнем зехтина в задължителна съставка към всяко хранене, защото зехтинът е здраве.

Ние не правим просто бизнес, нашата мисия е да помагаме на хората да бъдат по-здрави и да се чувстват по-добре, като ползват най-здравословните качества на чистия зехтин.

 

Андреас Понтикакис

Собственик на Sunny Olives SMPC

Depositphotos_5896747_original.png

Нашите продукти

Ектра върджин зехтин и био екстра върджин зехтин

Ектра върджин зехтин и био екстра върджин зехтин

100% натурално чисти зехтини, био сертифицирани, създадени изцяло от естествените съставки на сортове маслини, отглеждани на о.Крит, Гърция.

Висококачествени натурални маслини

Висококачествени натурални маслини

Маслините, които предлагаме са от сортовете от различни области на Гърция, като сортовете са Каламата, Амфиса, Аталантиа. Предлагаме и стафидакис...

Салатни зехтини миксове и помач зехтин

Салатни зехтини миксове и помач зехтин

Салатните ни миксове са леки зехтини, тъй като съдържат в себе си микс от зеленчуково олио и екстра върджин зехтин. Помач е зехтин, претърпял...

Ползи за здравето

image-30
1.

Предотвратява инфаркт.

Зехтинът съдържа здравословни омега 3 мазнини, които за разлика от опасният холестерол, са полезни за работата на сърцето.

2.

Намалява нивата на холестерола

Ползите за здравето от зехтина включват по -ниски нива на холестерол в кръвта.

3.

Подобрява паметта

Доказано е, че антиоксидантите на маслиновите масла са обратно на свързаните с болестта дефицити на паметта.

4.

Подпомага храносмилането

Макар и висококалоричен, зехтинът показа, че помага за намаляване на нивата на затлъстяване.

5.

Помага в борбата с рака

Елементите в зехтина могат да намалят риска от рак на гърдата и неговото повторение.

6.

Предотвратява съсирването на кръвта

Зехтинът може да намали риска от инфаркт и инсулт, също така да подобри съсирването на кръвта.

Кои сме ние?

Aндреас Понтикакис
Aндреас Понтикакис
Търговски директор

Awards

Client 4
Client 3
Client 2
Client 1